Palautteet

Uskomaton makuelämys, jonka voi syödä hyvällä omallatunnolla! Tämä suklaa on aivan toisenlaista kuin markettien perussuklaa – makuero on huikea eikä sitä oikein voi kuvailla ilman maistiaisia. Kaikista parasta mielestäni on kuitenkin se, että näissä suklaissa käytetty kaakao on tuotettu eettisesti ja että muina raaka-aineina on käytetty kotimaisia marjoja sekä toisten maaseutuyrittäjien tuotteita. Tällaisella yrittäjyydellä Suomi nostetaan nousuun! – Marleena, 29 vuotta, Helsinki.

Tämän yrityksen valikoimista löytyy upeita ideoita ja ainutlaatuisia makuelämyksiä, jotka ovat vertaansa vailla. Osa Lande-sarjan tuotteista oli omaan makuuni hieman liiankin erikoisia, mutta marjasuklaista pidin tosi paljon. Maustamattomia suklaita olen ostanut leivontaa ja jälkiruokia varten ja niistä valmistuikin erinomaisia suklaakakkuja, suklaamousseja sekä muita herkkuja. – Ulla, 58 vuotta, Porvoo.

Yrityksemme on jo vuosia antanut näitä suklaita liikelahjoiksi Suomessa vieraileville ulkomaisille yrityksille, koska mielestämme nämä laadukkaat suklaat ovat oiva tapa nostaa Suomea maailmankartalle, ovathan ne samalla sekä huikea käsityötaidon näyte sekä näyte suomalaisista rikkaista makuelämyksistä. Lisäksi ehdoton positiivinen puoli on ollut se, että pakkausten kääreet on ollut mahdollista suunnitella yhdessä suklaantuottajan kanssa siten, että logomme ja yhteystietomme ovat tulleet kääreissä selkeästi esiin. Seuraavaan promotilaisuuteemme aiomme tilata yksittäispakattuja suklaatuotteita tällä samalla konseptilla, koska tuotteista saamamme palaute on ollut niin kovin positiivista. – Lars, 45 vuotta, Lahti.

Porkkanasuklaa oli minulle hieman liian erikoinen makuelämys, mutta pidän yrityksen laadukkaista marjasuklaista. Kaikkein eniten pidän yrityksen taustalla olevasta ajatuksesta, siitä, että maaseutuyrittäjinä he pyrkivät tukemaan myös muita maaseutuyrittäjiä ja että he käyttävät ainoastaan eettisesti tuotettua kaakaota suklaansa valmistuksessa. Ajatus lapsista työskentelemässä epäinhimillisissä olosuhteissa kaakaoviljelmillä on saanut minut valitsemaan ainoastaan eettisesti tuotettuja kaakaotuotteita. En halua tukea lapsi- tai orjatyövoimaa missään muodossa. – Senni, 25 vuotta, Lahti.

Tilalla pidetyt maistajaiset olivat upea elämys, joiden aikana saimme maukkaiden makuelämysten lisäksi kuulla myös kattavan historiikin tilasta, jolla suklaatila tällä hetkellä toimii. Oli todella mielenkiintoista kuulla yksityiskohtia Vesalan suvun vaiherikkaasta historiasta sekä nähdä kuinka tilan nykyiset omistajat pyrkivät osaltaan vaalimaan tätä perintöä sekä jatkamaan yrittämistä tilalla. Vaikka nykyinen suklaantuottaminen eroaakin suuresti siitä työstä, jota Vesalan suku tilalla aikoinaan harjoitti, olen varma, että menneiden polvien Vesalat olisivat kovin tyytyväisiä, jos näkisivät, että tilalla yritetään vielä nykypäivänäkin. Toisten maaseutuyrittäjien tukeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat varmasti äärimmäisen tärkeitä ominaisuuksia taloudellisesti tiukkana aikana. – Kaarina, 55 vuotta, Rovaniemi.

Yrittäjien yrittäjähenkisyys ei jäänyt huomaamatta osallistuessamme tilalla pidettyihin maistajaisiin viime vuoden marraskuussa. Intohimo omaa työtä kohtaan oli silmiinpistävää ja mielestäni se näkyi myös huolella tehdyissä tuotteissa, jotka maistuivat uskomattoman hyvälle. Tilan eettiset periaatteet tekivät vaikutuksen. En ollut kieltämättä aikaisemmin juuri edes tiennyt kaakaon tuottamiseen liittyvistä eettisistä epäkohdista, mutta nyt kun tiedän, olen päättänyt suosia eettisesti tuotettuja kaakaotuotteita. Tilalla vierailemisen jälkeen olen päättänyt myös suosia aikaisempaa enemmän kotimaisia pienten yritysten tuottamia tuotteita, koska mielestäni maamme tarvitsee tällaisia yrittäjiä. Kaikki suomalaiset eivät voi asua suurimmissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa, vaan myös maaseudulla tulee olla työmahdollisuuksia ja mikä onkaan parempi mahdollisuus löytää työtä kuin työllistää itse itsensä. Tämän vuoksi olisikin tärkeää, että me kuluttajat ostaisimme enenevässä määrin tällaisia pienten suomalaisten maaseutuyrittäjien tuotteita, vaikka ne eivät aina voisikaan kilpailla edullisimmilla hinnoilla. Näiden tuotteiden laadukkuus teki ainakin minuun vaikutuksen ja kotiinviemisiksi lähtikin mukaan paljon suklaatuotteita. – Minna, 56 vuotta, Rovaniemi.

Käsintehty, erittäin hyvänmakuinen ja kotimainen suklaa hurmasi minut. Marjasuklaat toivat aivan mieleen lapsuuteni kesät, joina keräsimme yhdessä isovanhempieni kanssa marjoja sekä läheisestä metsästä että isovanhempieni puutarhasta. Tällaisia eettisesti valmistettuja kotimaisia tuotteita soisi olevan enemmänkin. – Marjatta, 63 vuotta, Turku.